Simone van Leipsig-Beekman

GZ-psycholoog

Al 20 jaar werk ik in de GGZ. Met veel plezier ben ik begonnen als orthopedagoog in de kinder-en jeugdpsychiatrie. Na mijn GZ-opleiding ben ik overgestapt naar de vrijgevestigde sector en werd ik behandelaar van zowel kinderen als volwassenen in een psychologenpraktijk. Zwangerschap en moederschap hebben mij vanaf jonge leeftijd nieuwsgierig gemaakt. Toen ik zelf moeder werd voelde ik de behoefte om mij meer te richten op deze boeiende doelgroep. Ik kan mijn professionele training en werkervaring combineren met mijn persoonlijke interesse en ervaringen. Mijn achtergrond als orthopedagoog is een mooie aanvulling op de behandeling van ouders als zij problemen ervaren bij het ouderschap of zorgen hebben over de ontwikkeling van hun baby. 


In de loop der jaren heb ik de volgende registraties behaald:

  • GZ-psycholoog (BIG)
  • Cognitief Gedragstherapeut VGCt
  • Supervisor VGCt
  • EMDR Europe Practitioner VEN
  • Schematherapeut Senior VSt
  • Perinatal Mental Health Certification (PMH-C) 


Daarnaast heb ik mij bij laten scholen op het gebied van Acceptance and Commitment Therapy, EMDR bij perinataal trauma, bevallingsgerelateerde PTSS, rouw-en verliesbegeleiding, fertiliteitsproblemen en ongewenste kinderloosheid, traumabehandeling bij baby´s en lichaamsgericht werken met ouders en hun baby. 

Ik ben docent bij PAO Psychologie en coördinator van de Special Interest Group EMDR Zwangerschap en Geboorte van de Vereniging EMDR Nederland. Samen met gynaecoloog Claire Stramrood geef ik een training over EMDR bij bevallingsgerelateerde PTSS en angst voor de bevalling. 


Behandeling

Wil je bij mij in behandeling komen? Klik dan door naar Psychologenpraktijk van Leipsig.

"The act of revealing oneself fully to

another and still being accepted may be the major vehicle of therapeutic help''.


- Irvin D. Yalom -